Het trekzakfestival 2016 heeft weer alle elementen in zich om weer een sukses te worden. Workshops, samenspelen, exposities van kunst en instrumenten en samen muziek maken. De bespeler van de diatonische trekzak mag dit niet missen!

Klik hier om een tekst te typen.

Het trekzakfestival 2015 was het meest geslaagde feestje tot nu toe. Veel muzikanten met een zeer gevarieerd repertoire, veel mondharmonicaspelers en talrijke bezoekers maakten  van deze dag een fantastische happening. Kijk naar een korte samenvatting van Eduard Bekker.

Het trekzakfestival Veldhoven 2014 bood weer een gevarieerd scala aan trekzakmuziek en muzikanten. 

ontmoetingsdag diatonische harmonica

 

De harmonicadag 2013 was weer een geslaagd evenement. Muzikanten brachten een breed repertoire ten gehore en het talrijke pubiek genoot hiervan.

Sinds 2008 organiseren we op de laatste zondag van augustus de "onmoetingsdag diatonische harmonica" in 't Oude Slot in Veldhoven.

Bespelers en liefhebbers van "de trekzak" komen op deze dag bij elkaar om te spelen en te luisteren naar dit bijzondere instrument. 's Morgens beginnen we met een workshop waar beginners, "begonners" (iets meer gevorderd) en gevorderden les kunnen krijgen van bekende trekzakbespelers. Dit jaar was dat de Belg Wim Claeys, die de nodige bekendheid geniet als virtuoze bespeler van het instrument. De belangstelling voor deze workshops is altijd groot. Binnen enkele weken zijn ze "uitverkocht".

's Middags vanaf 13.00 uur mag het publiek binnen. Er komen meestal meer dan driehonderd bezoekers op af. Er zijn handelaren met nieuwe en oude instrumenten, bouwers van harmonicas en verkopers van bladmuziek. Op het open podium mag iedereen zijn muzikale kunsten vertonen. Dit jaar was er een grote verscheidenheid aan repertoire en instrumenten.  Cajunmuziek, een harmonica begeleid door de nickleharpa "de sleutelviool" in goed Nederlands, een Engelsman uit Liverpool met Iers repertoire, een virtuoze mondharmonicabespeler. Kortom, het publiek kwam aan zijn trekken. En voor wie honger krijgt is er de onovertroffen Betty met haar lekkere hapjes. 

Dit alles speelt zich af binnen de poorten van het sfeervolle museum 't Oude Slot", een perfekt passende lokatie voor dit traditionele instrument en zijn folkloristische repertoire.

Kijk ook eens op  odh.museumoudeslot.nl

enkele optredens op het open podium

Wim Claeys geeft een workshop in 't Oude Slot"

2010 nog een keer in "vogelvlucht"